Udskiftning af tandrem og kæde

Den mest almindelige grund til stor motorskade er en knækket tandrem. Tandremmen er derfor en yderst vigtig del at holde øje med.

Alt efter din bils bilmærke og bilmodel, har tandremmen en levetid der skal overholdes. Intervallet for udskiftning er normalt mellem 60.000 kilometer og 120.000 kilometer. Det er ikke alle biler som har en tandrem der skal udskiftes. Der er mange bilmodeller som har motor med taktkæde eller knastakselkæde. Denne kæde er designet til at holde i hele bilens levetid men den kan blive slap eller helt knække, hvilket vil ende i en totalt skadet motor. Har du en bil med kæde, skal du være opmærksom på følgende som kan indikere at din kæde har problemer:

Ujævn motorgang.
Ændret støj fra motoren.
Motorlampen lyser – kun i nyere biler.

Har din bil nogen af overstående symptomer, så kom ind til HE Biler allerede i dag, da det kan være for sent i morgen. Du kan booke en tid online her på siden eller kan du ringe på 21 78 64 65.


Generel god viden.

Den meget populære benzin motor, 1.2- og 1.4 turbobenzinmotorer som findes i Seat, Audi, Skoda og VW, har kendte kæde problemer. Har du en brugt bil med denne motor, så er et god råd at få tjekket bilen.